آزمایشگاه ها و کارگاه ها

به نام خدا

گروه مهندسی شیمی دانشگاه شهید چمران اهواز بر این باور است که همراه با فعالیت‌‌های آموزشی، فعالیت‌‌های پژوهش‌‌محور را نیز باید با جدیت دنبال نماید که از این طریق بتواند گام اساسی در حل مشکلات جامعه و صنعت کشور برداشته و باعث بالا بردن سطح مهارت دانشجویان و دانش‌‌آموختگان این گروه گردد. در این راستا برنامه‌‌ای بلندمدت جهت تجهیز آزمایشگاه‌‌ها و مراکز تحقیقاتی با بهره‌‌گیری از نظرات اعضای هیات علمی و کارشناسان صنعتی تدوین گردید که تاکنون تعدادی از این تجهیزات آزمایشگاهی خریداری و راه‌‌اندازی شده‌‌اند. این امکانات علاوه بر نقش کلیدی که در انجام پروژه‌‌های پژوهشی مشترک ایفا می‌‌کنند، می‌‌توانند پاسخگوی بخش قابل‌‌توجهی از نیازهای پژوهشی دانشگاه‌‌ها و همچنین سازمان‌‌ها و صنایع گوناگون سطح کشور باشند.

گروه مهندسی شیمی با بهره‌‌گیری از توان علمی استادان و نیروهای کارآمد و متخصص خود این توانایی را داراست که به تولید دانش فنی، ارائه خدمات پژوهشی، انجام پروژه‌‌های ملی و راهبردی، ارائه خدمات مشاوره‌‌ای و آزمایشگاهی و همچنین بیان راهکارهای عملی جهت حل مشکلات موجود در صنایع گوناگونی مانند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی و دارویی، نیروگاهی، ... بپردازد. برخی از زمینه‌‌های پژوهشی در حال انجام در این گروه به صورت زیر است:

• طراحی و مدلسازی فرآیندهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • تدوین دانش فنی تولید مواد شیمیایی و پلیمرها
  • طراحی و ساخت تجهیزات فرآیندی
  • ازدیاد برداشت نفت (EOR)
  • ایجاد و توسعه نرم‌‌افزارهای شبیه‌‌سازی مخازن هیدروکربوری
  • حفاری چاه‌‌های نفت و گاز و بهره‌‌برداری از آنها
  • تصفیه پسماندها و پسابهای صنعتی
  • فرآیندهای جداسازی و غشایی
  • مهندسی واکنش‌‌های شیمیایی و تولید کاتالیست‌‌ها

تجهیزات آزمایشگاهی موجود در گروه مهندسی شیمی :

آزمایشگاه پیل سوختی و باتری