تاریخچه دانشکده مهندسی

 

دانشکده مهندسی در سال 1356 با هدف ایجاد یک قطب فنی و مهندسی قوی جهت آموزش و تربیت مهندسان جوان و پاسخگویی به نیازهای صنعتی استان خوزستان و کشور تأسیس گردید. این دانشکده متشکل از 6 گروه آموزشی در حوزه‌های مهندسی عمران، برق، مکانیک، مواد، کامپیوتر و معماری بوده که در هر سه مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرند. در حال حاضر بیش از 3000 دانشجو در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند که از این میان حدود 1000 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 170 نفر در مقطع دکتری و 2000 نفر در دوره کارشناسی می‌باشند.

این دانشکده در طول حیات خود سه نسل متفاوت از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را همگام با پیشرفت‌های علمی و کاربردی در سطح جهان پشت سر گذاشته است. این مهم شامل نسل اول دانشکده با هدف توسعه آموزشی و گسترش رشته‌ها و مقاطع تحصیلی با تمرکز بر تقویت مقاطع کارشناسی و راه اندازی دوره‌های تحصیلات تکمیلی بوده است. نسل دوم دانشکده با هدف توسعه فعالیت‌های پژوهشی بنیادی و کاربردی در قالب راهنمایی و مشاوره پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، انتشار مقالات علمی در مجلات داخلی و بین‌المللی، انجام طرح‌های تحقیقاتی برای سازمان‌های مختلف و همچنین برگزاری و همکاری در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی در شاخه‌های مختلف مهندسی. نسل سوم دانشکده نیز که در حال حاضر در آن قرار داریم معطوف به گسترش و ارتقاء تحقیقات تقاضا محور و کار آفرین است. در نسل سوم دانشکده، توسعه تحصیلات تکمیلی و پژوهش اعضاء هیئت علمی در ارتباط با صنایع مجاور و نیازهای روز کشور برنامه ریزی و هدایت می‌شود. لذا، در سال‌های اخیر دانشکده فنی و مهندسی علاوه بر رسالت آموزشی و پژوهشی خود، همکاری مستقیم و مستمر با صنعت را بطور جدی در چارچوب فعالیت‌های خود قرار داده و در این راستا به دستاوردهای ارزنده ای نائل گردیده است .

طی سال‌های اخیر، دانشکده در دو بعد امکانات نرم افزاری و سخت افزاری توسعه چشمگیری داشته است و در حال حاضر می‌توان گفت که کلیه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی مرتبط با گروه‌های آموزشی بروز و مجهز به امکانات گسترده‌ای هستند. خدمات تخصصی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشکده علاوه بر ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش دانشجویان و اعضاء هیئت علمی دانشکده، قابل ارائه به صنایع و پروژه‌های عمرانی بزرگ در سطح استان و کشور می‌باشند.