صفحه اعضا هیئت علمی - دانشکده مهندسی

استاد
تاریخ بهروزرسانی: 1403/12/13
سیدسعیداله مرتضوی
دانشکده مهندسی / گروه برق
رساله های دکتری
-
پیشنهاددهی بهینه قیمت هاب انرژی قیمت گذار در بازار رقابتی با درنظرگرفتن مدیریت سمت تقاضا و نامعیّنی در تولید
احمد حیدری 778 -
طراحی سامانه تطبیقی شارژ بی سیم خودرو های الکتریکی در حال حرکت با استفاده از پردازش سیگنال های سمت شارژر
سید عباس موسوی 777 -
برنامه ریزی کوتاه مدت سیستم های قدرت تجدید ساختار یافته همزمان با تنظیم ساعتی ادوات فکتس
امید امانی فر 776 -
بهرهبرداری بهینه از شبکه توزیع محلی با مدل سازی خودروهای برقی و اثر همبستگی نیروگاه های بادی در محیط تصادفی
سجاد طباطبایی 775از آنجائی که امروزه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و خودروهای برقی در شبکه های توزیع رو به افزایش میباشد لازم است مسائل مرتبط با این بخش از شبکه های قدرت مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. هدف در این رساله ، ارائه راه کارهای مناسب برای بهره برداری بهینه از شبکه های توزیع محلی با در نظر گرفتن مدل مناسب منابع انرژی تجدیذیر و خودروهای برقی میباشد. با توجه به اینکه رفتار منابع تجدیدپذیر، همچنین میزان و زمان دشارژ خودروهای برقی، میزان مصرف در هر ساعت و قیمت انرژی الکتریکی دارای طبیعت تصادفی بوده یکی دیگر از اهداف این رساله ارائه مدلی مناسب برمبنای روش نقطه خنثی(UT ) میباشد که همزمان قابلیت مدلسازی اثر همبستگی بین متغیرهای تصادفی دارد. همچنین یکی از پارامترهای مهم در بهره برداری بهینه از خودروهای برقی تاثیر میزان دشارژ باطری این خودروها بر طول عمر آنها میباشد که در این رساله یک مدل اقتصادی بر مبنای میزان طول عمر این باطریها ارائه می شود. همچنین برای در نظر گرفتن رضایت مصرف کنندگان میزان هزینه خاموشی به عنوان یکی از اهداف بهره برداری از شبکه های توزیع محلی در نظر گرفته می شود. از آنجائی که مسئله مدیریت بهینه بهره برداری یک مسئله بهینه سازی عددی-پیوسته می باشد در این رساله دو الگوریتم بهینه سازی تکاملی بهبود یافته مبتنی بر خفاشها و جستجوی هارمونی ارائه میشود.در پایان، مدلهای ارائه شده، به همراه روشهای بهینهسازی پیشنهادی بر روی دو شبکه تست نمونه پیاده¬سازی شده و با روشهای دیگر مقایسه میگردد.
-
ارزش گذاری مکانی برق مصرفکنندگان کشسان در برنامهریزی بهرهبرداری کوتاه مدت شرکت توزیع با در نظر گرفتن نامعینی
احمد قاسمی 773در این رساله یک روش جدید قیمت گذاری خرده فروشی برق مبتنی بر زمان مصرف، مکان و ویژگی های ذاتی بار پیشنهاد شده و مورد آزمایش قرار گرفته است. از آن جا که اغلب مصرف کنندگان نهایی در سطح توزیع واقع شده اند، تامین و مدیریت توان مورد نیاز آن ها بر عهده شرکت های توزیع است. بنابراین، جهت اجرا و تحلیل کارایی روش پیشنهادی یک شبکه توزیع هوشمند (SDN) در نظر گرفته شده است که توسط یک شرکت توزیع (DisCo) بهره برداری می شود و امکان اجرای انواع برنامه های پاسخ تقاضا را دارا می باشد. همچنین، مصرف کنندگان به سیستم های هوشمند پایش و مدیریت مصرف انرژی مجهز بوده و از طریق سیستم ارتباطی دو طرفه با بهره بردار تبادل اطلاعات می نمایند. DisCo مسئولیت تامین توان مورد نیاز مصرف کنندگان درون محدوده جغرافیایی خود را بر عهده دارد. به این منظور DisCo از واحدهای تولیدی درون محدوده SDN بهره می برد و همچنین در بازار عمده فروشی انرژی شرکت می کند. واحدهای تولید توان درون SDN از نوع تولید پراکنده (DG) قابل برنامه ریزی و واحدهای DG اتفاقی (غیر قابل برنامه ریزی) می باشند. تعامل DisCo با بازار به صورت دو سویه بوده و علاوه بر خرید توان از بازار این قابلیت را دارد که مازاد توان تولیدی واحدهای خود را در بازار به فروش برساند. DisCo همچنین از یک سیستم ذخیره انرژی باتری نیز در محدوده SDN سود می برد.
به منظور تعیین قیمت های خردهفروشی در قالب روش قیمت گذاری مبتنی بر زمان مصرف و ویژگی های بار و تدوین استراتژی پیشنهاددهی بهینه جهت مشارکت DisCo در بازار روز بعد یک چارچوب بهینه سازی احتمالاتی در این رساله پیشنهاد شده است. ویژگی های بار که در این مطالعه مورد نظر بوده است شامل پروفیل اولیۀ تقاضا، محل قرارگیری و ارزش الکتریسیته برای آن می باشد. در چارچوب پیشنهادی عدم قطعیت همراه با تولید واحدهای DG اتفاقی و قیمت های بازار عمده فروشی با استفاده از روش تخمین دو نقطه ای مدل شده است. همچنین از الگوریتم تجزیه بندرز جهت ساده سازی حل مساله بهینه سازی استفاده شده است. هدف نهایی این چارچوب بهینه سازی، بیشینه سازی سود DisCo می باشد. بنابراین قیمت های خرده فروشی به شکلی تعیین می شوند که با تشویق مصرف کنندگان به تغییر الگوی مصرف زمینه را برای افزایش سود DisCo فراهم آورند. با توجه به مدل و قیود رفاه در نظر گرفته شده برای بار، قیمت های نهایی به شکلی خواهند بود که مصرف کننده بتواند با تغییر الگوی مصرف صورت حساب انرژی مصرفی خود را کاهش دهد. بنابراین، اعمال این روش قیمت گذاری می تواند منافع تامین کننده و مصرف کننده انرژی را هم زمان تامین نماید.
جهت ارزیابی کارایی روش قیمت گذاری پیشنهادی و مقایسه آن با روش های کلاسیک مانند قیمت گذاری با نرخ ثابت و قیمت گذاری ساعتی یکنواخت شبیه سازیهای متنوعی انجام شده است. مقایسه نتایج با استفاده از شاخص های اقتصادی مانند سود و شاخص های فنی مانند تلفات کارایی روش قیمت گذاری گرهی ساعتی پیشنهادی در این رساله را تایید می نماید.
-
برنامه ریزی بلند مدت شبکه های توزیع هوشمند به همراه منابع تولید پراکنده در محیط تجدید ساختار یافته
داور میرعباسی تازه کندمحمدیه 772در این تحقیق، یک مدل برنامه ریزی بلندمدت سیستم توزیع در محیط تجدید ساختار یافته، با در نظر گرفتن قیود فنی و اقتصادی و از دید شرکت توزیع ارایه شده است. تمام تجهیزات شبکه، شامل فیدرها، پست، اینترتای و تولیدات پراکنده با مالکیت شرکت توزیع یا شرکت های تولید توان کوچک و با تکنولوژی های مختلف، به عنوان متغیرهای مساله مورد بررسی قرار گرفته و یک روش جامع برای برنامه ریزی بلندمدت سیستم توزیع ایجاد شده است. علاوه بر اینکه انرژی تغذیه نشده به عنوان پارامتر قابلیت اطمینان، به عنوان قسمتی از تابع هدف محاسبه شده است، عدم قطعیت در دسترس پذیری عناصر سیستم توزیع و عدم قطعیت در بار نیز در مساله بررسی شده اند. برای شبیه سازی عدم قطعیت ها، از روش مونت کارلو استفاده شده است. پیاده سازی فرمولاسیون مدل پیشنهادی روی سیستم توزیع 32 شینه، در نرم افزار GAMS، تایید کننده ی کارایی مدل ارایه شده در شبیه سازی و بررسی تاثیر تغییرات قیمتی و سیاستی، در طرح نهایی سیستم توزیع، هزینه ی کل، مقدار آلودگی و نیز سطح نفوذ تولیدات پراکنده در سیستم توزیع می باشد. نتایج بدست آمده، به استفاده از اینترتای، برای کاهش هزینه ی کل شرکت توزیع تاکید دارد. از طرفی، دیده شد که با استفاده از سیاست تعیین سقف مجاز برای آلودگی و جریمه برای آلودگی های مازاد، علاوه بر کاهش مقدار آلودگی کل تولید شده توسط سیستم توزیع، سطح نفوذ توربین های بادی در سیستم توزیع نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت. همچنین، دیده شد که استفاده از سیستم های فوتوولتاییک، برای تولید انرژی الکتریکی، برای شرکت های توزیع مقرون به صرفه نبوده و بدون وجود سیاست های تشویقی و یا اجبارهای حکومتی، تمایلی به نصب این نوع از تولید پراکنده وجود نخواهد داشت.
همچنین، در این تحقیق تاثیر دو دسته از تجهیزات شبکه ی هوشمند، شامل تجهیزات موثر بر دسترس پذیری عناصر سیستم توزیع و تجهیزات موثر بر شیفت بار، بر طرح نهایی برنامه¬ریزی سیستم توزیع بررسی شده است. نتایج حاصل نشان می دهند که سرمایه گذاری برای هوشمند سازی سیستم توزیع باعث کاهش هزینه های شرکت توزیع می شوند. البته، تجهیزات شبکه ی هوشمند موثر بر مدیریت طرف بار که با افزایش مشارکت مصرف کنندگان در مدیریت مصرف انرژی خود، بار را از ساعت های پیک بار به ساعت های بار کم شیفت می دهند تاثیر بسیار بیشتری بر کاهش هزینه ی شرکت توزیع در مقایسه با تجهیزات شبکه ی هوشمند موثر بر دسترس پذیری عناصر سیستم دارند.
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
جبران نوسان توان خروجی توربین های بادی با ژنراتور قفس سنجابی متصل به شبکه
بنفشه امیدپور 782 -
پیش بینی اعوجاج هارمونیک ولتاژ در شبکه های توزیع مسکونی با استفاده از داده های کنتور هوشمند
یاسر داودی فارسانی 781 -
روش مبتنی بر شبکه عصبی مصنوعی برای تخمین نقطه حداکثر مطلق توان در سیستم PV مستقل در زیر وضعیت سایه جزئی
ایه قاسم عیدان 781 -
بهبود پایداری ریزشبکه با استفاده از روش بارزدایی تطبیقی در حضور منابع تولید پراکنده
میلاد رضائی 780 -
تعامل منابع ذخیرهساز انرژی الکتریکی و تولیدات پراکنده مبتنی بر اینورتر با طراحی سیستم کنترل چند سطحی در شبکه توزیع هوشمند با نفوذ منابع انرژی تجدیدپذیر
سید یاسین حسینی 779 -
بهبود بهره وری سامانه فتوولتائیک توسط سیستم ردیابی خورشیدی
جاسم کاظم بشار 779 -
بهبهود عملکرد کوره قوس الکتریکی از طریق کنترل نظارتی جبران سازهای سری
حسین حیدرزاده 777 -
بهبود دینامیکی کیفیت توان سیستم توزیع با کنترل مناسب ترانسفورماتورهای حالت جامد
مسعود حیدری 777 -
استراتژی کنترل جریان ترکیبی مبتنی بر تداخل مدولاسیون پهنای پالس در اینورتر فوتوولتاییک دو مرحله ای متصل به شبکه
محمدعلی کرباسچی 777 -
جایابی و اندازه یابی بهینه محدود کننده های جریان خطا به منظور هماهنگی رله اضافه جریان و عملکرد صحیح رله دیستانس
میثم مزروعیان گیلانی 777 -
برنامه ریزی عملیاتی کوتاه مدت ریزشبکه متصل به شبکه با در نظر گرفتن عدم قطعیت تولید تجدید پذیر
ساسان خوبی پور 777 -
برنامه ریزی توسعه خطوط انتقال با در نظر گرفتن سطوح اتصال کوتاه
داریوش پاک نیا 776 -
مدیریت سمت تقاضا در سیستم دارای ذخیره سازهای انرژی با استفاده از تئوری بازی در شبکههای هوشمند
محمد ابراهیمی نژاد 775مدیریت سمت تقاضا (DSM) شامل تمام فعالیت هایی می شود که به تغییر مشخصات تقاضای مصرف کننده بستگی دارد، تا آن را با عرضه مطابقت دهد. این پایان نامه درباره ی مسئله مدیریت سمت تقاضا است، زمانی که مشتریان به دستگاه های ذخیره ساز انرژی مجهز شده باشند. برای اجرای مدیریت سمت تقاضا، مصرف کنندگان همراه با تولید کنندگان و عرضه کنندگان انرژی در مصرف بهینه انرژی در تعامل هستند. نظریه بازی به عنوان مجموعه ای از ابزارهای تحلیلی در نظر گرفته می شود که درک درستی از پدیده هایی که تصمیم گیرندگان آن در تعامل باهم هستند را فراهم می کند. در این پایان نامه، دو بازی مورد مطالعه قرار گرفته شده است: در حالت اول یک بازی غیر تعاونی بین مصرف کنندگان انرژی مسکونی اجرا شده است، در حالت دوم یک بازی استاکلبرگ بین ارائه دهنده برق و مصرف کنندگان انرژی اجرا شده است. در این پایان نامه، برای این که فروش انرژی ذخیره شده ی مصرف کنندگان قابل اجرا باشد، از تابع هزینه ی لگاریتمی استفاده شده است. بازی غیر تعاونی مصرف انرژی برای برنامه ریزی مصرف انرژی در بین مصرف کننده ها و با هدف به حداقل رساندن هزینه های انرژی اجرا شده است. این بازی دارای یک تعادل نش منحصر به فرد است، که نقطه مطلوب سیستم کلی می باشد. در بازی استاکلبرگ، ارائه دهنده برق با دانستن این که مصرف کنندگان برای به حداقل رساندن هزینه های خود پاسخ می-دهند، برای به حداکثر رساندن سود خود قیمت را تنظیم می کند. نتایج منحصر به فردی برای تعادل استاکلبرگ ارائه شده است. بازی استاکلبرگ نشان دهنده حالت کلی مسئله ی به حداقل رساندن نسبت پیک به متوسط توان (PAR) است. نتایج حاصل از این پایان نامه، تعامل بین ظرفیت ذخیره سازی، نیازهای انرژی، تعداد کاربران و عملکرد سیستم را در هزینه های کل و نسبت توان پیک به متوسط مشخص می کند. برای بهینه سازی الگوی مصرف انرژی از الگوریتم بهینهسازی وال (WOA) استفاده شده است.در این پایان نامه، تمام شبیه سازی ها در نرمافزار MATLAB و روی یک شبکه هوشمند با یک ارائه دهنده برق و ده مصرف کننده مسکونی اجرا شده است.
-
بهره برداری بهینه از یک ریز شبکه دارای واحدهای CHP و ذخیره سازهای حرارت و سرمایش
داود کشاورزپور 774در این پژوهش برنامه ریزی بهینه یک ریزشبکه، جهت کاهش هزینه های بهره برداری آن صورت گرفته است. واحدهای تولیدی این ریزشبکه شامل واحدهای تولید همزمان برق و حرارت(CHP) ، واحد بادی و کلکتور فتوولتاییک –حرارتی(PV/T) است. عدم قطعیت واحد بادی در این پژوهش با استفاده از الگوریتم کاهش سناریو مدل شده است. همچنین این ریزشبکه شامل دو نوع واحد تولید همزمان برق و حرارت است که ناحیه عملکرد آنها بهصورت دقیق مدل شده است. در این ریزشبکه در کنار واحدهای تولید توان، منابع ذخیره ساز الکتریکی، حرارتی و سرمایشی قرار دارد. بارهای این ریزشبکه بارهای الکتریکی، حرارتی و سرمایشی هستند که بارهای حرارتی و سرمایشی آن توسط منابع تولید توان موجود در ریزشبکه تامین گردیده است ولی جهت تامین بارهای الکتریکی با شبکه در تبادل بوده است. در این ریزشبکه بارهایی نظیر خودروهای الکتریکی نیز وجود دارد که جایگاهی برای شارژ آن ها در نظر گرفته شده است. عملکرد این ریزشبکه در حضور منابع ذخیره ساز و دو کلکتور فتوولتاییک –حرارتی ساده و توسعه یافته بررسی شده و تاثیر این دو کلکتور بر عملکرد واحدهای تولید توان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که نتایج حاکی از بهبود عملکرد ریزشبکه در حضور کلکتور توسعه یافته¬است. همچنین با حضور منبع ذخیره ساز حرارتی و سرمایشی سود ریزشبکه افزایش یافته است. بهینه سازی این ریزشبکه در نرم افزار GAMS انجام شده است و با استفاده از حل گر MINLP حل گردیده است. این ریزشبکه نسبت به سایر ریزشبکه¬های مطالعه شده به صورت دقیق تری مدل شده است. همچنین در این پژوهش واحدهای تولیدی بیشتری درنظر گرفته شده است،که بر پیچیدگی مساله بهینه سازی می افزاید.
-
جبران هارمونیک های بار غیرخطی در ریزشبکه ها با کنترل مناسب مبدل PV
ابراهیم غوابش 774این پایان نامه یک طرح کنترلی برای مبدل یک سیستم فتوولتائیک سه فاز دو مرحله ای و سیستم ذخیره انرژی باتری با خاصیت حذف هارمونیک های بارهای غیرخطی وقابلیت ذخیره ای انرژی را ارائه می دهد.
در این پایان نامه از تکنیک تئوری توان لحظه ای برای حل مشکل هارمونیک های تزریقی به شبکه توسط بارهای غیرخطی استفاده می شود. برای کنترل مبدل dc/ac از دو مد کنترلی PV-APF و APF استفاده شده است که در مواقعی که سیستم فتوولتائیک توانایی تولید توان اکتیو را دارد مبدل با مد PV-APF کنترل می شود و در زمانی که سیستم فتوولتائیک به دلیل تعمیرات یا نبود توان در مدار نباشد مبدل با مد کنترل APF کنترل می شود. برای حذف هارمونیک های بار غیرخطی از روش تئوری توان لحظه ای استفاده شده است که در این روش توان های بار و شبکه را به دو قسمت میانگین توان و نوسان توان تقسیم می شوند که بارهای خطی فقط قسمت میانگین توان را مصرف می کنند در حالی که بارهای غیرخطی هر دو قسمت میانگین و نوسان توان را مصرف می کنند. با استفاده از این روش شبکه بارغیرخطی را به عنوان بار خطی خواهد دید و قسمت میانگین توان توسط شبکه و قسمت نوسان توان توسط اینورتر ریزشبکه تامین خواهد شد. کارایی روش کنترل پیشنهادی بوسیله شبیه سازی در نرم افزار سیمولینک/متلب مورد آزمایش و ثابت شده است. روش کنترلی در حضور بار غیرخطی نامتعادل یکسوکننده دیودی آزمایش شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که روش کنترل پیشنهادی توانایی بهبود توان در یک ریزشبکه فتوولتائیک-باتری بوسیله کاهش هارمونیکی و نامتعادلی جریان و ولتاژ شبکه و همچنین استخراج توان ماکزیمم در دسترس تولید کننده فتوولتائیک را دارد.
-
“ عملیات مشترک مزرعه باد، فتوولتائیک و تلمبه ذخیره ای در بازارهای انرژی و رزرو”
مسعود طلایی عبدی 773در این پایان¬نامه، همکاری نیروگاه¬های انرژی محدود، نیروگاه¬های بادی و خورشیدی در سیستم¬های¬قدرت تجدیدساختار یافته مورد بررسی قرار گرفته شده¬است. با رشد و توسعه منابع تجدیدپذیر انرژی در سیستم¬های قدرت، نیروگاه¬های انرژی¬محدود می¬توانند نقش مکملی برای تصحیح خطاهای ناشی از پیش¬بینی آن¬ها داشته-باشند. در این پایان¬نامه، نیروگاه¬های تلمبه¬ای ذخیره¬ای به¬عنوان منابع انرژی¬محدود مد نظر قرار گرفته¬شده¬اند. این نیروگاه¬ها به همکاری با دو نیروگاه بادی و یک نیروگاه خورشیدی پرداخته و تشکیل یک شرکت برق داده¬اند. بازارهای انرژی روز بعد و بازار خدمات¬جانبی رزرو به¬عنوان بازارهای هدف این شرکت مورد مطالعه قرار گرفته-شده¬است. در مدل پیشنهادی این پایان¬نامه از برنامه¬ریزی تصادفی استفاده شده¬است و میزان سرعت باد، تابش خورشید و قیمت انرژی به¬عنوان متغیرهای تصادفی این برنامه¬ریزی در نظر گرفته شده¬اند. برای هرکدام از این¬ متغیرهای تصادفی، سناریوهایی تعریف شده¬است که برنامه¬ریزی با توجه به سناریوهای یادشده صورت می¬گیرد. در مطالعات پیشین در این زمینه، کم¬تر به بازارهای خدمات¬جانبی پرداخته شده¬است و فقط به بازار انرژی اکتفا شده¬است. این پایان¬نامه با در نظر گرفتن بازارهای جانبی خدمات رزرو به رفع این نقیصه پرداخته است. همچنین در بخش اخر این پایان¬نامه، یک مدل پیشنهادی از همکاری دو نیروگاه بادی، سه نیروگاه تلمبه ای ذخیره¬ای و یک نیروگاه تولید همزمان(CHP) ارائه شده¬است. خروجی مدل پیشنهادی این پایان¬نامه، میزان تولید 24 ساعت آینده این شرکت برای حضور در بازارهای یادشده است که در آن سهم تولید همه¬ی نیروگاه¬ها مشخص می¬شود و در عین حال محدوده¬هایی از ظرفیت نیروگاه¬ها را برای پوشش خطاهای پیش¬بینی سرعت باد و خورشید در نظر می¬گیرد.
-
بهینه سازی شارژ خودروهای الکتریکی در پارکینگ با هدف افزایش قابلیت اطمینان سیستم توزیع به روش مونت کارلو
نجیبی فر-مجتبی 773در سال های اخیر استفاده از خودروهای الکتریکی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی هوا در مناطق شهری و وابستگی به سوخت های فسیلی مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. شارژ بدون برنامه ریزی باطری این خودروها در زمان های نامناسب می تواند بار مضاعفی به شبکه وارد کرده و باعث ناتوانی سیستم توزیع در تامین انرژی گردد. اما از آنجا که این خودروها قابلیت تبادل دو طرفه انرژی را دارند، می توان زمان شارژ و دشارژ باطری آنها را طوری برنامه ریزی کرد که حتی در مواقعی که شبکه قادر به تامین برق برخی مشترکین نمی باشد، پارکینگ خودروهای الکتریکی انرژی مورد نیاز قسمتی از سیستم توزیع را تامین نماید. در این پایان نامه برنامه ریزی شارژ و دشارژ باطری PHEV های حاضر در پارکینگ با هدف افزایش قابلیت اطمینان سیستم توزیع از طریق کاهش تعداد قطعی برق و مدت زمان قطعی برق انجام می شود. جهت محاسبه شاخص های قابلیت اطمینان از شبیه سازی مونت کارلو استفاده شده است. شبیه سازی در محیط نرم افزار MATLAB و با دستور بهینه سازی fmincon ، بر روی شبکه 34 شین استاندارد IEEE صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که در حضور پارکینگ و بدون کنترل کننده شاخص های SAIFI و SAIDI شبکه تغییر نمی کنند ولی میزان بار تامین نشده سالیانه و هزینه انرژی تامین نشده سالیانه به شدت افزایش می یابند. نتایج شبیه سازی در حضور پارکینگ همراه با کنترل کننده شارژ، بهبود شاخص های قابلیت اطمینان SAIFI ، SAIDI ، بار تامین نشده سالیانه و هزینه انرژی تامین نشده سالیانه را نشان می دهد.
-
برنامه ریزی روزانه توان اکتیو و راکتیو در یک شبکه توزیع شعاعی فعال دارای نیروگاه های بادی DFIG
ایزدی-محمدحسین 773در این پژوهش، برنامهریزی بهرهبرداری روزانه از یک شبکه توزیع فعال شعاعی در حضور مشارکت واحدهای تولید پراکنده حرارتی و تعیین بهینه تولید منابع تجدیدپذیر بسیار حائز اهمیت است. واحدهای تولید پراکنده حرارتی طی یک قرارداد دوجانبه مابین مالک واحدها و DISCO، در شبکه توزیع مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. با توجه به شعاعی بودن شبکه، منابع تولید پراکنده تجدیدپذیر تحت بررسی از نوع توربین بادی با تکنولوژی DFIG و واحد فتوولتائیک، باقابلیت تولید توان اکتیو و راکتیو، است. ازاینرو میتوان منابع تولید پراکنده تجدیدپذیر را بهعنوان منابع پیوسته توان راکتیو در نظر گرفت. مالکیت این واحدها در دست DISCO است. واحد یکپارچه DFIG-BES به سبب حضور بانک باتری و واحد DFIG در شین مشترک ایجاد میشود، این در حالی است که واحد یکپارچه PV-BES با حضور بانک باتری در مجاورت واحد PV و تشکیل یک لینک DC، ایجاد میشود. اگر بانک باتری انرژی موردنیاز خود برای شارژ را از شبکه توزیع تهیه کند، ملزم به پرداخت هزینه انرژی در آن ساعت به DISCO است و در صورت تامین انرژی بهوسیله واحدهای تجدیدپذیر، هزینهای به DISCO پرداخت نمیکند. در ادامه، حضور دیگر ادوات ذخیرهساز همچون پارکینگ PHEVs، بهعنوان بار پاسخگو است. وظیفه DSO در قبال این بارها ارائه یک برنامه شارژ و یا تخلیه بهینه است. در ادامه با اجرای برنامه پاسخگویی بار زمان استفاده (TOU)، بر روی درصدی از مشترکین شبکه توزیع، مسئله بهینهسازی را مورد بررسی قرار میدهیم. در این پایاننامه، DSO به دنبال بهرهبرداری روزانه از یک شبکه توزیع فعال شعاعی باهدف افزایش سود است، در این میان DSO ملزم به حفظ قیود شبکه توزیع، ازجمله پروفیل ولتاژ، حد حرارتی خط و ... است. گفتنی است که مدل ریاضی مسئله بهینه سازی مذکور، با استفاده از نرمافزار GAMS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
-
برنامه ریزی کوتاه مدت تولید در شبکه قدرت تجدید ساختار یافته در حضور TCSC، با در نظر گرفتن قابلیت اطمینان
دوستی-مهسا 773 -
طراحی بهینه مدیریت سمت تقاضا بر اساس نظریه بازی ها در شبکه هوشمند
حبیبی بنه-مرتضی 772مدیریت سمت تقاضا یکی از مهمترین ارکان در یک شبکه هوشمند است که به مصرف کنندگان اجازه می دهد تصمیماتی آگاهانه با توجه به مصرف انرژی خود بگیرند و به عرضه کننده کمک می کند تا پیک بار را کاهش داده و پروفایل بار را تغییر دهد. در طرح های مدیریت سمت تقاضای متداول، معمولا مصرف انرژی از نقطه نظر مصرف کننده و یا شرکت مولد توان بهینه می شود. در این پایان نامه، چگونگی بهینه سازی مصرف انرژی، با در نظر گرفتن اقدامات متقابل هر دو بخش مطالعه شده است و یک مدل قیمت گذاری به عنوان تابعی از مصرف انرژی کل معرفی شده و تابع هدفی جدید که اختلاف بین مطلوبیت (یا ارزش) و هزینه انرژی را با استفاده از الگوریتم SQP بهینه می کند، ارائه شده است. در این روش، مرکز کنترل، حلقه ای از مصرف کنندگان تشکیل داده، بردار مصرف انرژی کل و تابع هزینه انرژی دینامیک یا ضریب دینامیک را به آنها اعلام می کند. هر کاربر، برنامه خود را بهینه کرده و آن را به مرکز کنترل اطلاع می دهد تا تابع هزینه انرژی دینامیک یا ضریب دینامیک را قبل از ارائه به کاربر بعدی، به هنگام کند. این اقدامات متقابل بین مرکز کنترل و مصرف¬کنندگان از طریق یک بازی مدل شده است که این بازی برنامه¬ریزی مصرف انرژی را فرمول بندی می کند. هدف از روش مورد مطالعه، برای مرکز کنترل، کاهش نسبت پیک به متوسط توان( PAR) و برای مصرف کنندگان، کاهش صورت حساب انرژی است. این روش در محیط برنامه نویسی نرم افزار MATLAM انجام شده است و نتایج شبیه سازی نشان می دهد که روش پیشنهادی، PAR سیستم و میزان صورت حساب مشتریان را به خوبی کاهش می دهد.
-
برنامه ریزی چندهدفه توسعه خطوط انتقال نیرو در محیط تجدید ساختار یافته با در نظر گرفتن عدم قطعیت در بار
یوسفی-مهدی 772شبکهی انتقال از بخشهای کلیدی در سیستم قدرت الکتریکی است. با افزایش تقاضا برای انرژی الکتریکی، برنامهریزی توسعه سیستم قدرت امری اجتنابناپذیر خواهد بود و شبکهی انتقال بهعنوان بخشی از سیستم قدرت از این امر مستثنا نیست. در سیستمهای قدرت سنتی برنامهریزی تولید و انتقال همزمان صورت میگیرد و اغلب هدف آن است که هزینهی سرمایهگذاری کمینه شود. تجدید ساختار سازی سیستمهای قدرت، طراح شبکهی انتقال را با مسائل جدیدی در توابع هدف و عدم قطعیت مواجه کرده است؛ بنابراین به روشها و معیارهای متفاوتی از قبل نیاز است. در این محیط جدید، طراح نهتنها تلاش میکند تا حداقل هزینه سرمایهگذاری را داشته باشد و قابلیت اطمینان سیستم قدرت را در سطح قابل قبولی حفظ کند، بلکه باید فضای بدون تبعیض برای همهی شرکتکنندگان بازار برق فراهم آورد. هزینهی گرفتگی خطوط شاخصی موثر برای نشان دادن سطح عدم وجود تبعیض در سیستم است. واضح است که مسئلهی برنامهریزی خطوط انتقال در محیط تجدید ساختاریافته مسئلهی بهینهسازی با چند تابع هدف است. یک راه رایج برای حل بهینهسازی چندهدفه تبدیل توابع هدف به یک تابع هدف هست اما احتمال به دام افتادن در نقاط بهینه محلی در این روش زیاد است.
در این پایاننامه سعی شد که برای برنامهریزی توسعهی خطوط انتقال، یک مسئله بهینهسازی چندهدفه حل شود بهگونهای که مقداری بهینه برای هزینهی سرمایهگذاری، هزینهی گرفتگی و نیز قابلیت اطمینان سیستم قدرت به دست آید. این مسئلهی بهینهسازی توسط الگوریتم قدرتمند فرا ابتکاری NSGA II حل گردید. طرحهای بهدستآمده از این روش با طرحهای بهدستآمده از روش تبدیل به تک هدفه مقایسه گردید و دیده شد حل مسئله با روش چندهدفه جوابهای قابلقبولتری به دست میدهند. حاصل مسائل بهینهسازی چند هدفه جواب منحصر به فردی نیست بلکه مجموعهای از جوابها بدست میآید و باید با استفاده از معیارهایی، جوابی به عنوان جواب نهایی گزینش شود. در این پایاننامه از دو معیار بر ای این منظور استفاده شده است که یکی از معیارها کاملاً مبنای ریاضی دارد و در دیگری فقط اولویتهای برنامهریزلحاظ شده است. با مقایسهای بین این دو مشخص شد که ترکیب آنها جواب قابل قبولتری میدهد. برای بررسی عدم قطعیت در بار، سناریوهای متفاوتی برای افزایش بار سیستم فرض شد و طرح نهایی از بین تعدادی از طرحهای پیشنهادشده توسط الگوریتم بهینهسازی انتخاب گردید.
-
تسویه بازار هم زمان انرژی و توان راکتیو با درنظر گرفتن پایداری ولتاژ با وجود بارهای متغیر با ولتاژ
میرطالب-هدا 772هدف اصلی در این پایاننامه پایین آوردن میزان قیمت تسویه بازار با رعایت قیود سیستم در حالی است که همچنان روحیه رقابت در بین شرکتکنندگان محفوظ باقی بماند. بدین منظور به بررسی شرایط بازار در حالت بار متغیر با ولتاژ پرداخته سپس بازارهای مجزای انرژی و توان راکتیو در شرایط بار ثابت و متغیر با ولتاژ موردبررسی قرارگرفته و مقادیر بهدستآمده با یکدیگر مقایسه میگردد، درنهایت به ترکیب بازار انرژی و راکتیو روی آورده و نتایج حاصله از این بازار با نتایج بازار مجزا مقایسه می¬شود. همچنین تاثیر بار متغیر با ولتاژ در بازار همزمان موردبحث واقعشده و مزایا و معایب آن مشخص میگردد. کارایی روش پیشنهادی با استفاده از نرمافزار GAMS بر روی سیستم قابلیت اطمینان 24 شین (IEEE-24 bus) پیادهسازی شده است. نتایج حاصل از شبیهسازی کارایی روش پیشنهادی را نشان میدهد و در این حالت مشاهده میشود که قیمت تسویه بازار باوجود بار¬¬های متغیر با ولتاژ در بازار هم¬زمان انرژی و راکتیو کاهش پیداکرده و ازلحاظ اقتصادی در مقایسه با بازارمجزا با همین شرایط مقرونبهصرفه تر است.
-
مدیریت ریسک در برنامه ریزی کوتاه مدت شرکت توزیع (DISCO) در حضور مزرعه بادی
یونس شهسواری 771در سال های اخیر تلاش های بسیاری در جهت تجدید ساختار صنعت برق در کشورهای مختلف انجام گرفته شده است. هدف اصلی تجدید ساختار ، فراهم آوردن شرایطی است که بازار از طریق افزایش رقابت، بهای فروش برق را تعیین کند و هزینه ی خالص را کاهش دهد. عناصر در بازار شامل اپراتور بازار و شرکت کنندگان بازار شامل GENCOها و TRANSCO ها و DISCO ها و غیره تقسیم بندی می شوند. یک شرکت توزیع(DISCO) انرژی را در یک سطح ولتاژ بالا از یک بازار عمده فروشی خریداری می کند و سپس این انرژی را به مشتریان نهایی منتقل می کند. در برنامه ریزی شرکت توزیع، مدیریت ریسک به معنای همه اندازه گیری های تنظیمی( در سیاست های کلی و تلاش های سازمانی) برای شکل دادن به پاسخ ها به ریسک های مختلف است. در گذشته، برنامه ریزی شرکت های توزیع فقط عملکرد و هزینه را موازنه می کردند ولی در روش های جدید علاوه بر هزینه و عملکرد، ریسک را نیز موازنه می کنند. با افزایش سطح نفوذ انرژی باد در تولید انرژی الکتریکی، باید اثرات مختلف بر روی جنبه های گوناگون سیستم قدرت از جمله پایداری، ریسک و قابلیت اطمینان را بررسی کنیم. بنابراین هدف این پایان نامه " مدیریت ریسک در برنامه ریزی کوتاه مدت شرکت توزیع (DISCO) در حضور مزرعه بادی " است. یک مدل ریاضی برای حل این مسئله ارایه شده است و با استفاده از نرم افزار GAMS فرآیند بهینه سازی انجام می شود
-
بهره برداری بهینه از شرکت توزیع دارای واحد های تولید پراکنده با هدف دست یابی به بیشترین سود با تعیین سهم بهینه ی توان اکتیو/راکتیو خروجی نیروگاه های فتوولتائیک
امیر رستمی 771از آنجایی که سیستم تجدید ساختار یافته¬ی برق باعث به وجود آمدن یک بازار رقابتی شده است، لذا احتیاج به بهره¬برداری بهینه از واحدهای تولیدی بیش از پیش احساس می¬شود. بانفوذ روزافزون نیروگاه¬های فتوولتائیک در شبکه توزیع، استفاده¬ی بهینه از قابلیت¬های این نیروگاه¬ها با برنامه¬ریزی مناسب مشارکت واحد¬ها می¬تواند باعث افزایش سود مالکان شود. ازین¬رو هدف این پایان¬نامه «بهره¬برداری بهینه از شرکت توزیع دارای واحد¬های تولید پراکنده با هدف دست¬یابی به بیشترین سود با تعیین سهم بهینه¬ی توان اکتیو/راکتیو خروجی نیروگاه¬های فتوولتائیک» تعریفشده و در آن با توجه به قابلیت تولید توان راکتیو نیروگاه فتوولتائیک، برنامه¬ریزی مشارکت واحد¬ها در تولید توان اکتیو و راکتیو باهدف بیشینه شدن سود شرکت توزیع (PBUC) انجام می¬شود. به این منظور مدلسازی نیروگاه فتوولتائیک به روش مکان-زمان مبتنی بر منطقه جغرافیایی و به کمک نرمافزار MATLAB انجامشده و نتایج حاصل از آن به عنوان یکی از ورودی¬های مدل ریاضی مسئله استفاده شده است. فرآیند بهینه¬سازی نیز با استفاده از نرم¬افزار GAMS انجام شده است. شبیهسازیها بر شبکه 6 شینه استاندارد IEEE و بخشی از سیستم 14 شینه IEEE اجرا شدند. نتایج نشاندهنده افزایش سود شرکت توزیع در حضور نیروگاه فتوولتائیک با توانایی جبران توان راکتیو بوده است.
-
مطالعه مقایسه ای دو روش PEM و مونت کارلو در پخش بار بهینه احتمالی
مسعود نصرآبادی 771 -
بهره برداری بهینه از شرکت توزیع دارای واحد های تولید پراکنده با هدف دست یابی به بیشترین سود با تعیین سهم بهینه ی توان اکتیو/راکتیو خروجی نیروگاه های بادی
عباس موسوی ده شیخ 771 -
برنامه ریزی کوتاه مدت واحدهای نیروگاهی آبی و حرارتی ، با در نظر گرفتن قیود امنیت در حضور بارهای قابل قطع
محمد شباب زاده 771 -
کاربرد کلیدزنی خط های انتقال برای مدیریت تراکم در برنامه ریزی کوتاه مدت واحدهای نیروگاهی در شبکهی تجدیدساختار یافته با در نظر گرفتن حدود پایداری ولتاژ
وحید دواتگران 770 -
بهره برداری بهینه از واحدهای نیروگاهی با در نظر گرفتن قیود شبکه ، نیروگاههای بادی به صورت احتمالی ، بارهای قابل قطع و پیشآمدهای اتفاقی
افشین بارانی تمبی 770 -
به مدار آوردن نیروگاiه ها با وجود UPFC جهت مدیریت تراکم در خطوط انتقال
محمد خلیفه 770 -
سیستم جدید کنترلی ادوات فکتس برای کاربری در شبکه های هوشمند برق
محمد حقیقیزاده 769 -
بهره برداری بهینه از شرکت توزیع دارای تولید پراکنده و نیروگاهای بادی در سیستم های تجدید ساختار یافته برق با در نظرگرفتن قیود AC و قابلیت اطمینان سیستم
احمد حیدری 769 -
هماهنگی عملکرد تپ چنجر قابل عمل زیر بار (ultc)و جبران کننده استاتیکی توان راکتیو (svc)جهت افزایش مارجین بهره برداری svc برای کنترل اضطراری
سعید امین زاده 768 -
کنترل سرعت موتور القایی خطی به روش کنترل برداری
علی کریمی پویا 768 -
کنترلبرداری درایو موتورهای القایی با استفاده از منطق فازی خودتنظیم و الگوریتم ژنتیک
محمد برزگری نایینی 767 -
ارزیابی هوشمند کیفیت توان در سیستم های قدرت با استفاده از تبدیل موجک
سعید محمدزاده 767 -
تشخیص هارمونیکها در سیستم قدرت به وسیله تبدیل ویولت(موجک)
مرجان سعادتی 767 -
عملکرد بهینه شرکت های توزیع در بازار رقابتی با در نظرگرفتن اثر تولیدات پراکنده و بارزدایی
مهدی بندلوی 766 -
طراحی یک یونولیت پردازشگر سیگنالهای قدرت با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی
منصور محسنی 764 -
طراحی و شبیهسازی PSS دارای سیستم تنظیم خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی
عظیم نوبخت 764 -
طراحی کنترل کننده تولید نیروگاه با استفاده از منطق فازی و الگریتم
علی ساری 763 -
پخش بار اقتصادی شبکه مقید به روش هوشمند
احمد تقی پور بیرگانی 763 -
تکنیکهای هوشمند در دیسپاچینگ اقتصادی سیستمهای قدرت
علیرضا سینا 762 -
کنترلبرداری درایو القایی با استفاده از منطق فازی و الگوریتم ژنتیک
محمد مشهور 759